Thursday, August 9, 2012

2007236**4

I'm no longer "a student".. Alhamdulillah saya telah berjaya menghabiskan Ijazah saye... 5 thun tu..start julai 2007..sampai ler tarikh saye dapat result ari tu 3 Ogos 2012..... walaupun tak mencapai target...tp saya bersyukur... saye berjaya juga menghabiskannya....
nampaknye convocation saye takkan pegi...sbb saye dah janji ngan hubby kalau saye dapat capai target...saye akan sarung Jubah tu..tp nampknye...tak dapatlaa....hermmm..tak per.... nanti amik master laa plak...PERHAPS...hahahahahhah..berangan...

sem akhir sem yg paling bnayk kerja...dan semangat belajar mmg tinggi sbb nak abis belajar dah kan..tp sem tu jugak emosi amat tak stabil... masa tu jugak doc decide nk wat iui... which is (after 2 wks iui) on my presentation day... period saye datang...that day I'm full with disappointment..dengan my 2nd adviser ask me to re do again...because the result are not significant (am suppose to be ready because i knew it will happened..but i'm not).....

dan sbb nk siapkan that project paper....i cannot manage to baca buku for my research management paper... and also not much time to study on my portfolio management.......tak pernah saye buat sepanjang 5 thun saye belajar..keluar exam hall awal dr waktu yg ditetapkan...tp untuk paper RM saya keluar sejam awal... paper portfolio saye keluar 1/2 jam awal.... climax... I can't sit at the exam hall....since I can't think much or do much... so frustrating..... masa tu jugak dah terbayang2...next sem kene repeat paper..NO..NO..

Alhamdulillah..tak sangka result utk sem akhir saye agak OK (GPA)....walaupun its far from distinction (CGPA) .. saye berjaya grad on time... cuma kalau well prepared ..Mungkin target saye tercapai......herrrmmmm KALAU...yer laa, skit jer lagi nak capai target..sob..sob..sob....
apap2pun semuanye dah berakhir..menyesal tak akan mengubah apa2 yg dah berlaku...tapi dengan penyesalan tu, InsyaAllah suatu masa nanti perkara sama tak akan berulang.....

sejak dah tak jadi student ni..mcm x kene plak rasanye.. weekend dah tak ada aktiviti...mlm pun tak de aktiviti,on laptop pun x tau nk tgk ape (eh, skang tab jer. en lappy saye dah bg kat adik, since saye x berape nk guna)...hall rumah pun dh x berselerak dengan buku.... heemmmmmm macam ada yg x kene jer rasanye..nmpaknye saye kene cari hobi baru....

harap2nye lepas ni saye dapat ijazah bawak keter laa plak..hahahahha...

oooppppppssss : i hope bila dah abis belajar ni saye boleh tumpukan pada usaha untuk mendapatkan baby... Ya Allah permudahkan lah urusan kami.. RABBI LA TAZAR NI FARDAN WA ANTA KHAIRUL WA RISIN .. Amin

1 comment:

  1. jajazuzu malas nak loginAugust 14, 2012 at 11:09 AM

    Kakak rinie, Nak aja buka kelas ijazah memandu ke? Hahahha...Semoga usaha utk baby tu berjaya. Tak payah la ssh2 nak cari hobi baru nnti.

    Btw, selamat hari raya!

    ReplyDelete

let's share :